Klassieke sauna vs Infraroodsauna

Verschil in temperatuur

Een klassieke sauna warmt de omgeving, de saunacabine dus, op tot ongeveer 90°. Om die hitte draaglijk te maken, wordt er water in de cabine verdampt.

In een infraroodsauna daarentegen warmen de infraroodstralen rechtstreeks je lichaam op. Dat is efficiënter (er gaat geen warmte verloren aan de omgeving) én aangenamer, want je hoeft de temperatuur niet zo extreem op te drijven. 50° in je infraroodsauna is genoeg om alle afvalstoffen uit te zweten. Verdraag je de warmte niet goed, dan kun je gerust de deur van je sauna open laten staan, want de stralen verwarmen nog steeds rechtstreeks je lichaam.

Verschil in resultaat

Je zweet 2 à 3 keer harder in een infraroodsauna dan in een gewone sauna, ook al is de temperatuur een stuk lager. Daardoor raak je tot zeven keer meer toxische stoffen kwijt. Voor hartpatiënten is een gewone sauna ‘gevaarlijk’ omdat de hitte het hart belast. Maar een infraroodsauna is zelfs goed voor de cardiovasculaire conditie.

Verschil in kosten

Een Health Company-infraroodsauna hoeft niet lang op te warmen. Na een kwartiertje bereik je al de gewenste warmte van 50°, in tegenstelling tot een klassieke sauna, die vaak een half uur tot drie kwartier moet opwarmen. Een sessie van 20 minuten, inclusief een opwarming van 10 minuten in de infraroodsauna, kost gemiddeld slechts € 0,25 aan elektriciteit. Dat is vergelijkbaar met het gebruik van een haardroger. Een sessie met volledige opwarming in een conventionele sauna kost tussen € 2,20 en € 3,30. Dagelijks gebruik van je infraroodcabine zal je elektriciteitsrekening doen stijgen met € 6 per maand tegenover een stijging van € 66 per maand bij het gebruik van een conventionele sauna – wanneer beide gedurende 20 minuten gebruikt worden nadat je ze opgewarmd hebt.

Ontdek welke infraroodcabine op jouw lijf is geschreven

categorie_infraroodcabines_glas

Infraroodcabines Glas

categorie_infraroodcabines_hout

Infraroodcabines Hout

Wenst u meer informatie omtrent de heilzaamheid
of werking van onze cabines?

Pool-Center-logo header menu

Bezoek onze winkel

Gentsesteenweg 274 A
B-9420 Erpe-Mere
Openingsuren:
Wo & Vrij: 9u-12u en 13u-18u
Zat: 9u-12u
Op afspraak: Ma, Di & Do

Ook telefonisch staan we je graag bij met professioneel advies.

Ontdek ons volledig gamma infraroodcabines & accessoires online.

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuws en acties.