Medische heilzaamheid

De effecten van infraroodtherapie

De voorbije 40 jaar is er uitvoerig onderzoek gedaan naar de effecten van infraroodtherapie. In Japan is er zelfs een ‘Infrared Society’, een groep artsen, wetenschappers en kinesisten die overtuigd zijn van de weldaden van infraroodstralen en er tegelijk ook verder onderzoek naar doen. Er blijken inderdaad heel wat pluspunten aan een behandeling met infrarood licht.

 

Behandeling artritis

Behandeling artritis met de infraroodcabine

Artritis is een chronische aandoening, maar wel kunnen klachten verminderd worden door behandeling. De infraroodcabines van Health Company kunnen hier een waardevolle rol bij vervullen door hun infraroodstraling met bewezen effect. Deze onschadelijke straling dringt door in de spieren en gewrichten en zorgt dat het gebied verwarmd wordt en de doorbloeding wordt verbeterd. Het resultaat? Uw pijnklachten zullen aanzienlijk verminderen.

Bij behandeling van artritis met infraroodstraling adviseren wij om de infraroodsauna om de twee dagen, met een minimum van twee keer per week, te gebruiken. Door ons uniek percentage besturingssysteem kan u beginnen met een lage intensiteit en deze opvoeren naar eigen keuze.

Meer weten over de aandoening artritis? Bekijk dan onderstaande informatie.

Wat is artritis?

Artritis, ook wel bekend als reumatoïde artritis, is een auto-immuunziekte die gewrichtsontstekingen veroorzaakt. Hierbij keert het afweersysteem zich tegen het eigen lichaam. De pijnklachten die hierbij ontstaan zijn wisselend. Zo komt het vaak voor dat periodes van hevige pijnklachten afwisselen met rustigere periodes.

Artritis is een chronische aandoening die zowel plotseling als geleidelijk kan ontstaan bij mannen en vrouwen van alle leeftijden.

Symptomen reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis heeft verschillende kenmerken waaraan u de aandoening kunt herkennen. Enkele veel voorkomende symptomen op een rij:

 • Ontstoken gewrichten die warm en gezwollen zijn;
 • Periodes van ontstekingen wisselen elkaar af qua tijdsduur. Ook kunnen meerdere gewrichten tegelijk ontstoken zijn;
 • Vermoeidheid of grieperig gevoel;
 • Stijve pezen, slijmbeurzen en spieren.
Behandeling artrose

Behandeling artrose met de infraroodcabine

Kampt u met de reumatische aandoening artrose, dan kunt u hier veel hinder van ondervinden in uw dagelijks leven. Maar wist u dat u de klachten en de pijn kunt verlichten met infraroodstraling? Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een uitgebreid aanbod van infraroodsauna’s.

Wat is artrose?

Artrose is een chronische en veelvoorkomende aandoening aan de gewrichten waar steeds meer mensen aan lijden. Artrose komt het meest voor in de gewrichten van de handen, knieën en heupen. Gewrichten zijn bekleed met kraakbeen. Bij artrose gaat de kwaliteit van het kraakbeen achteruit en uiteindelijk kan het kraakbeen helemaal verdwijnen. Mensen met artrose hebben voornamelijk last van stijfheid en pijn bij het bewegen. Het is onduidelijk hoe artrose precies ontstaat. Wel is bekend dat factoren als ouderdom, overgewicht, overbelasting, erfelijkheid, een reumatische aandoening of een eerder trauma een belangrijke rol spelen. Een andere bekende, reumatische aandoening is reumatoïde artritis, ook wel artritis genoemd. Dit is een ontstekingsziekte waarbij er een ontsteking in het gewrichtskapsel zit. Net als bij artrose kan artritis leiden tot stijfheid en pijn.

Behandeling artrose met infraroodstraling

Heeft u artrose, dan moet u weten dat dit een chronische ziekte is. U kunt de pijn en stijfheid onderdrukken met medicatie. Om soepel te blijven kunt u beweegoefeningen doen bij een kinesist of ergotherapeut. U kunt de pijn en klachten ook verminderen met infraroodstraling. Infraroodstraling is een onschadelijke straling, die diep doordringt in de spieren en gewrichten. Hierdoor worden de spieren en gewrichten verwarmd en wordt de doorbloeding gestimuleerd. Het resultaat? Uw pijnklachten nemen af! Onze ervaring is dat U hierdoor minder of zelfs geen pijnstillers meer hoeft te gebruiken. Infraroodstraling kan bovendien verlichting brengen bij fibromyalgie, reuma, nek- en rugklachten, astma en bronchitis en verschillende huidproblemen.

 

 

Behandeling astma

Behandeling astma met de infraroodcabine

Astma is een chronische aandoening, maar kan wel worden behandeld. De infraroodsauna’s van Health Company kunnen hier een waardevolle rol bij vervullen door hun infraroodstraling met bewezen effect. Deze onschadelijke straling dringt diep door tot in het lichaam en heeft een kalmerende werking op de geïrriteerde luchtwegen. Het resultaat? De klachten zullen verminderen en de weerstand wordt opgebouwd.

Bij behandeling van astma met infraroodstraling adviseren wij om de infraroodcabine in het begin twee maal per week te gebruiken en dit later uit te bouwen naar drie maal per week. Het is belangrijk om de sessies geleidelijk op te bouwen. Begin bij een laag percentage en bouw geleidelijk aan op.

Dit is een algemeen advies.

Meer weten over de aandoening astma? Bekijk dan onderstaande informatie.

Wat is astma?

Astma is een luchtwegaandoening waarbij de longen chronisch zijn ontstoken. Hierbij zijn de slijmvliezen in de longen geïrriteerd wat verschillende soorten klachten veroorzaakt. Vooral hoesten en benauwdheid komen veel voor en kunnen het gevoel geven dat ademen moeilijk is.

Deze aandoening is onder te verdelen in verschillende vormen:

 • Allergisch astma – klachten ontstaan door prikkels zoals stuifmeel, huisstofmijt of bepaalde voedingsstoffen;
 • Intrinsiek astma – klachten ontstaan door ‘niet-allergische’ prikkels zoals uitlaatgassen, rook, benzine of parfum;
 • Inspanningsastma – klachten ontstaan bij inspanning, vooral als u te snel in beweging komt;
 • Ernstig astma – deze vorm komt weinig voor, is moeilijk onder controle te houden en vergt regelmatige controle.

Astma is een chronische aandoening, maar periodes van klachten kunnen variëren van weken tot maanden waarin u last heeft van astmatische klachten tot periodes waarin u hier weinig van merkt.

Symptomen astma

Astma is onder andere te herkennen aan de onderstaande symptomen:

 • Benauwdheid;
 • Regelmatig hoesten;
 • Piepende ademhaling;
Behandeling nek- en rugklachten

Behandeling nek- en rugklachten met de infraroodcabine van Health Company

Heeft u last van uw nek, rug of schouders, zoals spierpijn of pijnlijke spieren of gewrichten door een eerder trauma? Deze klachten kunnen u behoorlijk beperken in het dagelijks leven. Maar wist u dat infraroodstraling een verlichtende werking kan hebben op deze klachten? De compacte infraroodsauna’s  van Health Company zijn hiervoor uitermate geschikt!

Nek- en rugklachten: veelvoorkomende klachten

Uit onderzoek blijkt dat vier op de vijf mensen weleens te maken heeft met rugproblemen en een pijnlijke nek of pijnlijke schouders. Gaat het om spierpijn, stres gerelateerde klachten of heeft u uw spieren verrekt, dan gaan de klachten vaak vanzelf weer over. Bijvoorbeeld wanneer u blijft bewegen of doordat u juist rust houdt. Maar soms hebben de klachten een heel andere oorzaak, zoals een vergroeiing van uw wervelkolom, ontsteking in een pees of slijmbeursontsteking of hernia aan uw rug of nek. In deze gevallen is het goed om uw klachten aan uw huisarts voor te leggen. Deze zal u onderzoeken en kan beoordelen welke aandoening u heeft en welke behandeling u nodig heeft.

Behandeling nek- en rugklachten met infraroodstraling

Welke oorzaak uw klachten ook hebben, in vrijwel alle gevallen kan infraroodstraling de nodige verlichting bieden! Infraroodstraling is een onschadelijke straling die een aangenaam effect heeft op het menselijk lichaam. De straling dringt diep door in de spieren en gewrichten. Het gebied rondom uw spieren en gewrichten wordt heerlijk verwarmd en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Door de straling ervaart u een ontspannen gevoel en wordt uw pijn verlicht. Infraroodstraling geeft naast nek- en rugklachten ook verlichting bij fibromyalgie, reuma, artrose, nek- en rugklachten, astma en bronchitis en diverse huidaandoeningen.

 

 

Behandeling reuma

Behandeling reuma met de infraroodcabine van Health Company

Zoals eerder aangegeven kan reuma in veel gevallen niet worden genezen, maar wel worden behandeld. De infraroodsauna’s van Health Company kunnen hier een waardevolle rol bij vervullen door hun infraroodstraling met bewezen effect. Deze onschadelijke straling dringt diep door in de spieren en gewrichten en zorgt dat het gebied verwarmd wordt en de doorbloeding wordt verbeterd. Het resultaat? Vermindering van uw pijnklachten en bij dagelijks gebruik is het mogelijk dat u minder pijnstillers hoeft te gebruiken.

Bij behandeling van reuma met infraroodstraling adviseren wij om dagelijks ’s ochtends gebruik te maken van uw infraroodsauna. Het is belangrijk om de sessies geleidelijk op te bouwen van laag percentage naar hoog percentage:

Dit is een algemeen advies.

Meer weten over de aandoening reuma? Bekijk dan onderstaande informatie.

Wat is Reuma?

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen op het gebied van gewrichten, spieren en pezen. Deze aandoening komt steeds vaker voor en steeds meer mensen hebben dagelijks te maken met pijn, stijfheid en vermoeidheid als gevolg hiervan. Vervelend, want deze klachten kunnen een grote invloed hebben op het dagelijkse leven. Reuma kan voorkomen bij mensen van elke leeftijd en is in veel gevallen wel te behandelen, maar niet te genezen.

Reuma kan onderverdeeld worden in drie categorieën:

 • Ontstekingsreuma – alle aandoeningen waarbij ontstekingsreacties de gewrichten beschadigen;
 • Artrose – de meest voorkomende vorm van reuma waarbij het kraakbeen in de gewrichten verslechtert;
 • Wekedelen reuma – aandoeningen aan de spieren, banden, pezen en het kapsel om gewrichten.

Bekende vormen van reuma zijn onder andere artrose, artritis psoriatica, arteritis temporalis en fibromyalgie.

Huidverjonging

Huidverjonging met de infraroodcabine van Health Company

Het effect op je huid is spectaculair!

Infraroodtherapie is een weldaad voor je huid én is het beautygeheim van heel wat Hollywood-sterren zoals Jennifer Aniston en Gwyneth Paltrow.

1. Je krijgt een gezonde, frisse teint van infraroodstralen

Bacteriën en onzuiverheden in je huid zweet je mee uit, het detox-effect, waardoor je na een infraroodsauna sessie een frisse, jonge teint hebt.

2. Infraroodstralen zijn de beste dagcrème

Een infraroodsauna stimuleert de aanmaak van collageen, een eiwit dat je huid elastisch houdt en ervoor zorgt dat rimpels, fijne lijntjes, oneffenheden en pigmentvlekken minder zichtbaar worden. Meer zelfs: iedereen met huidproblemen – acne, eczeem, psoriasis, dermatitis – zal baat hebben bij een infraroodsauna.

3. Het is het enige dat helpt tegen cellulitis

Een infraroodsauna helpt bij de bestrijding van cellulitis. Cellulitis is een gelachtige substantie die bestaat uit vet, water en vuil dat in ‘zakjes’ onder de huid zit. Hevig zweten helpt deze vetzakjes te verwijderen uit je lichaam. En omdat in een Health Company-infraroodsauna de warmte inwendig werkt, is zo’n sauna aanzienlijk effectiever dan een gewone sauna. Vrouwen zijn voortdurend op zoek naar een crème die cellulitis kan behandelen. Maar die bestaat niet. Het enige wat helpt, is een infraroodsauna. Alle afvalstoffen worden afgevoerd zodat de vetcellen onder je huid weer ‘gaan liggen’. En zo verdwijnt je cellulitis.

Gewichtsverlies

Gewichtsverlies met de infraroodcabine van Health Company

Tijdens een sessie in je infraroodsauna warmt je lichaam van binnenuit op. Omdat je lichaam probeert die warmte af te drijven, begin je te zweten. Je verliest vocht en afvalstoffen, maar ook – en dat is het leuke! – calorieën. Want de warmte afvoeren, kost energie. Je hartslag versnelt – net zoals bij het sporten. Alleen: je zit lekker comfortabel een boek te lezen in plaats op de loopband te zweten. Je verbrandt dus calorieën, zonder moeite te doen.

 • Voor het produceren van een gram zweet is 0,586 kcal vereist. Want die hitte afvoeren, dat kost dus energie.
 • In een gewone Finse sauna verbruik je tijdens een sessie van een half uurtje bijna 300 kcal, dat staat gelijk aan 3 à 4 km lopen. Als je een goeie conditie hebt, kan dat zelfs oplopen tot 600 à 800 kcal.
 • Aangezien je in een infraroodsauna een ander zweetsamenstelling hebt, zijn de gevolgen voor het verhoogde calorieverbruik indrukwekkend. Bij een infrarood saunasessie van een half uur kun je 900 tot 2.400 calorieën verbranden.
Detox

Detox met de infraroodcabine van Health Company

Wat is detox?

‘Detoxen’ staat voor het verwijderen van alle (opgehoopte) gifstoffen in je lichaam. Die gifstoffen zitten overal: in de (vervuilde) lucht die we inademen, sigaretten, alcohol, kant-en-klare voeding… Ons lichaam neemt dus voortdurend toxische stoffen op die via de gewone weg (darmen, lever, nieren) ons lichaam niet kunnen verlaten. Gevolg: we voelen ons moe, uit balans, neerslachtig, krijgen last van overtollige kilo’s die we maar niet kwijt raken, allergieën, astma etc.

Hoe ?

Detoxen kun je in principe op veel manieren. Door sapjeskuren te volgen, te vasten, darmspoelingen te doen, pillen en poedertjes te slikken etc. Maar één van de meest efficiënte en makkelijkste manieren om te ontgiften, is door te zweten. Lady Gaga bijvoorbeeld gebruikt haar infraroodsauna om te detoxen.

De enige manier waarop je lichaam vanzelf schadelijke stoffen afvoert, is door te transpireren. Je kunt gaan joggen, sporten, in de tuin werken… Maar makkelijker én beter meetbaar is een infraroodsessie, omdat die veel effectiever én ook comfortabeler is.

3 x detox in je infraroodsauna

In een Health Company infraroodsauna detox je op drie manieren tegelijk:

• Je vetcellen worden gestimuleerd en laten giftige stoffen vrij.
• Je bloedcirculatie verbetert en zorgt ervoor dat giftige stoffen naar je lever vervoerd worden en daar verwerkt worden.
• Ook door te zweten verlaten gifstoffen je lichaam via je huid.

Pure ontspanning

Pure ontspanning met de infraroodcabine van Health Company

Een infraroodsauna is één van de beste manieren om te relaxen en de stress uit je lijf te jagen. Je sluit de deur van je cabine, neemt even tijd voor jezelf met je favoriete muziek en/of een boek en maakt je hoofd leeg. De stralingselementen dringen tot diep in je lichaam door en ontspannen je spieren – ideaal voor wie vaak last heeft van spanningshoofdpijn of een gespannen nek en schouders.

Je favoriete muziek

De Health Mate Deluxe-infraroodsauna is standaard uitgerust met een USB systeem. Zo kun je je favoriete muziek beluisteren terwijl je aan je gezondheid werkt aansluiting van smartphone is eveneens mogelijk..

Kleurentherapie

Al onze Health Company-infraroodsauna’s zijn uitgerust met led-kleurentherapie. Afhankelijk van het resultaat dat je wenst, stel je de gewenste kleur in.

Rood roept passie op, en dat is niet zomaar een associatie. Want in kleurentherapie wordt rood gebruikt om je libido en energiepeil te verhogen. Het activeert ook collageen in ons lichaam, een eiwit dat onze huid stevig en elastisch maakt en er dus voor zorgt dat rimpels minder zichtbaar worden. Daarnaast stimuleert rood je organen en geeft het, zeker in combinatie met infraroodstraling, een boost aan een eventueel genezingsproces in je lichaam.

Oranje wordt in lichttherapie vaak gebruikt om mentale activiteiten te stimuleren. Daarnaast verbetert het je stemming en wekt het vrolijke gevoelens op én verhoogt het je energiepeil.

Geel kan gebruikt worden om spiritueel te aarden. Daarnaast is de kleur ook goed voor wie nood heeft aan een optimistisch gevoel en kracht om vooruit te kijken.

Groen is dé kleur bij uitstek die rust en kalmte brengt. Mensen die last hebben van de winterblues, kunnen baat hebben bij deze kleur om hun kracht en levensvreugde terug te vinden.

Blauw wordt in kleurentherapie gebruikt om pijn, angst en depressie te verbeteren. Sommige onderzoeken stelden ook een verbetering vast van migraine en hoge bloeddruk na kleurentherapie. Het blauwe licht zou ook bacteriën doden die acne veroorzaken.

 

Mensen met chronische pijn kunnen baat hebben bij paars. Heeft geeft hen de kracht om de pijn niet de bovenhand te laten nemen en om te focussen op andere dingen. Paars wordt vaak gebruikt bij patiënten met MS en fibromyalgie. Deze kleur stimuleert ook de milt en witte bloedcellen. Het geeft bovendien een rustig gevoel, neemt angst weg en bevordert de ontgifting.

Wit
Deze kleur wordt het vaakst gebruikt in infraroodsauna’s. Omdat wit zowel rood, groen als blauw bevat, profiteer je van de voordelen van al deze kleuren. Onderzoek heeft daarnaast aangetoond dat wit licht zorgt voor extra vitamine D.

 

Spierpijn

Behandeling spierpijn met de infraroodcabine van Health Company

De voorbije 40 jaar is er veel onderzoek gedaan naar het effect van een infraroodsauna op onze gezondheid, onder andere bij mensen die last hadden van spierpijnen en stijfheid aan de gewrichten. Hun levenskwaliteit gaat er dankzij een infraroodsauna merkbaar op vooruit. Meer zelfs, vaak is het de enige manier om de pijn te baas te kunnen – vooral bij mensen met fibromyalgie en reuma.

Effect van infraroodstraling op je spieren

 • Omdat de stralingselementen moleculen in ons lichaam in beweging zetten, wordt er warmte opgewekt binnen in ons lichaam. De warmte zorgt ervoor dat (gespannen) spieren zich ontspannen en meer flexibel worden. Omdat je bloedsomloop gestimuleerd wordt, krijgen je spieren ook meer doorbloeding.
 • Tegelijk maakt ons lichaam onder invloed van infraroodstraling endorfine aan – een stof die wordt opgewekt tijdens o.a. inspanning en seksuele opwinding. Endorfine werkt als pijnstiller en zorgt ervoor dat we ons gelukkig voelen.

Dat verklaart waarom mensen met spierpijn die 2 à 3 keer per week in een Health Company-infraroodsauna zitten, opmerkelijk minder last hebben en minder vaak een beroep moeten doen op een kinesist.

Infrarood voor (top)sporters

Infrarood voor (top)sport

Een infraroodcabine is voor iedereen. Iedereen heeft veel baat bij de verhoogde afweer en het verhoogde metabolisme. Veel effecten zijn echter van bijzonder voordeel voor atleten.

Vooral de perifere bloedcirculatie en de zuurstofverzadiging van het weefsel zijn relevant voor atleten.  Deze aspecten werden namens ons getest bij het prestigieuze International Institute of Holistic Medicine.

Wat is er uit gekomen?

Na een sessie in een Health Company infraroodcabine steeg de bloedtoevoer naar de perifere gebieden met 30%. Terwijl de zuurstoftoename was verhoogd met 25%

Tegelijkertijd verwijdde de bronchi. Dat maakt het ademen gemakkelijker. Dit alles is positief voor iedereen. Voor atleten is echter een significante toename van de prestaties van bijzonder belang.

Genève heeft ook opgemerkt dat zwelling en pijn na verwondingen enorm worden verminderd. Een sessie in een Health Company infraroodcabine net na een onbekende belasting kan b.v. een latere pijn

voorkomen. Om al deze redenen hebben wedstrijdsporters bijzonder veel baat bij een Health Company infraroodcabine.  Dat is waarom veel trainingscentra al een eigen infraroodcabine hebben.

We nodigen elke atleet uit om zichzelf te overtuigen van deze vele voordelen. In onze testruimte te Erpe-Mere kunnen atleten en minder atletische mensen de Health Company infraroodcabine gratis uitproberen.

Wenst u meer informatie omtrent de heilzaamheid
of werking van onze cabines?

Pool-Center-logo header menu

Bezoek onze winkel

Gentsesteenweg 274 A
B-9420 Erpe-Mere
Openingsuren:
Zie contactpagina

Ook telefonisch staan we je graag bij met professioneel advies.

Ontdek ons volledig gamma infraroodcabines & accessoires online.

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuws en acties.