Wat is infraroodstraling

pool-center_health company_sauna binnen

De zon zendt meer straling uit dan wij met het blote oog kunnen waarnemen. Slechts 50% is zichtbaar licht, 45% bestaat uit infrarood en 5% uit ultraviolette stralen. Het infrarood dat de zon uitstraalt, weerkaatst op de aarde. Vervolgens wordt het door ons lichaam geabsorbeerd en omgezet in lichaamswarmte.

Hetzelfde gebeurt in een infrarood cabine. U spant zich niet actief in. Toch stimuleert het infrarood uw bloedcirculatie en stofwisseling.

U kunt zich heerlijk ontspannen en activeert tegelijk uw hele lichaam. Hierdoor voelt u zich fitter en energieker.

Korte golf infrarood (IR-A): 760 nm – 1400 nm 0
Middengolf infrarood (IR-B): 1400 – 3000 nm 0
Lange golf infrarood (IR-C): 3000-1.000.000 nm 0
pool-center_health company_infraroodstraling

Is infrarood gezond?

Terwijl u zich ontspant in de infrarood warmtecabine is uw lichaam eigenlijk hard aan het werk. Om de overtollige warmte kwijt te geraken, pomp het hart het bloed sneller door het lichaam tot in de kleinste bloedvaatjes. De beter doorbloedde organen ontvangen op die manier meer zuurstof en voedingstoffen. Een goede bloedsomloop is dan ook de basis voor een optimale gezondheid.

Het intensieve transpireren trekt de afvalstoffen uit de diepste lagen van het lichaam. De verbeterde doorbloeding helpt de natuurlijke balans in de huid te herstellen en dat resulteert in een mooie zachte huid. Door in het lichaam veel warmte op te wekken, wordt de aanmaak van witte bloedlichaampjes gestimuleerd wat uw afweer tegen virussen en bacteriën versterkt.

Infraroodwarmte zorgt voor de aanmaak van endorfines. Dit hormoon, ook wel de natuurlijke pijnstiller genoemd, verlicht spier- en gewrichtspijn (zoals verstuiking, reuma en artritis), spanning, zwelling en stijfheid van de spieren.

Pool-Center-logo header menu

Bezoek onze winkel

Gentsesteenweg 274 A
B-9420 Erpe-Mere
Openingsuren:
Wo & Vrij: 9u-12u en 13u-18u
Zat: 9u-12u
Op afspraak: Ma, Di & Do

Ook telefonisch staan we je graag bij met professioneel advies.

Ontdek ons volledig gamma infraroodcabines & accessoires online.

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuws en acties.