Vragen over infraroodcabines

FAQ

Wat is een infrarood cabine eigenlijk?

De zon zend onder andere infrarood stralen uit. Deze infrarood stralen verwarmen niet de lucht. Een groot deel van de energie in deze infraroodgolven wordt omgezet in warmte in uw lichaam. Infrarood warmt dus in een cabine direct uw lichaam op zonder dat de lucht verwarmt zoals in een traditionele sauna. U ervaart dit als u in een vliegtuig een reis maakt en u op de beeldschermen kunt aflezen dat het bijvoorbeeld  – 20 graden is. Infraroodstraling versnelt de trillingen van ons lichaam  wat de moleculen in ons lichaam in beweging zet en genereert dus warmte, rechtstreeks in het lichaam.

Naast de zon produceert ons eigen lichaam ook infraroodstralen en deze warmte (+/- 37 graden) heeft een bepaalde golflengte te weten 9440 Nanometer. Deze warmte hebben wij allemaal nodig om in leven te blijven. Zo werken onze infrarood elementen ook. Ze zenden straling uit met een bepaalde hoeveelheid energie en wij vangen die stralen met ons lichaam op, waardoor wij warmte voelen.

Het principe van genezen met handpalmen dat 3000 jaar geleden in China ontstond, is gebaseerd op de helende werking van infraroodstralen.

Waarom is dat?

De zon zendt onder andere infraroodstralen uit. De lucht wordt niet aanzienlijk verwarmd, dus de temperatuur blijft hetzelfde. Maar het lichaam zet het infrarood van het zonlicht om in warmte. Je zult aangenaam warm zijn. Zodra je in de schaduw bent, stopt de infraroodstraling en merk je dat het echt koud is. Hetzelfde gebeurt in een Health Company infraroodcabine. Het genereert infrarode straling zoals de zon. Als gevolg hiervan warmt uw lichaam van binnenuit op en verhoogt de zogenaamde kerntemperatuur. Alle processen in het lichaam lopen nu sneller. Afval en toxines worden sneller geëlimineerd. De verdedigingen worden versterkt. En natuurlijk zweet je ook.
Health Company infraroodcabines hebben veel positieve effecten.

Hoeveel plaats heb ik nodig en wat kost een sessie in de cabine?

Ons kleinste standaardmodel heeft een afmeting van 90 x 90 cm. en past zelfs in het kleinste appartement. Comfortabeler zijn de wat grotere modellen varierend tussen 110 en 210 cm. breedte. We hebben ook een rechthoekig (hoek) model waar je met 4 personen kunt plaatsnemen, maar waarin je met 2 personen ook nog lekker onderuit kan zakken.

 

Ons Duo model is Hot. Naast dat je er met 4 personen ruim in kan zitten kan je door toevoeging van een tussenstuk tussen de 2 tegenover elkaar geplaatste banken met één persoon heerlijk onderuit liggen terwijl er 2 personen bij kunnen zitten.

 

Wat een infraroodcabine bijzonder geschikt maakt voor thuisgebruik in vergelijking met een traditionele sauna in het lage stroomverbruik. Afhankelijk van de afmeting verbruiken onze cabines tussen de 1270 en 2940 Watt. Bij een sessie van een half uur betekend dit aan energieverbruik tussen minimaal € 0,15 en maximaal € 0,35.

 

Ook de installatie van onze cabines is zeer eenvoudig. Met het Health Company exclusive montagesysteem kunt u de cabine snel demonteren en meeverhuizen. Het enige dat u nog nodig hebt is een stopcontact.

Hoe werkt zo'n cabine eigenlijk? Is het te vergelijken met een sauna?

Het enige dat infraroodcabines verbindt met een sauna is het zweten. Al het andere is compleet anders. In de sauna wordt de lucht verwarmd waardoor de bovenste lagen van het lichaam heel warm worden. Als een afweerreactie transpireert het lichaam om af te koelen. Velen tolereren tegenwoordig de extreme hitte van de sauna slecht. In de Health Company cabine kun je vanaf 30 graden transpireren omdat de warmte zich inderdaad in het lichaam zelf bevindt en niet door de lucht wordt overgedragen.

 

Daarom spreken wij dan ook over een koude therapie. Wij hebben immers geen omgevingswarmte nodig om te transpireren. Een mooi voorbeeld is als u in de wintermaanden gaat hard lopen, immers gaat u dan ook transpireren. Zelfs kinderen of ouderen kunnen zonder problemen gebruik maken van de Health Company cabines. Het werkt ook uitstekend bij beginnende verkoudheid of een milde griepinfectie. De verdediging wordt versterkt en de activiteit van de virussen geremd, In onze cabines kunt u dagelijks, zelfs meerdere keren per dag gebruik maken. Het zweet is van een totaal andere samenstelling dan het zweet in een sauna.

 

Health Company heeft hiertoe uitgebreid onderzoek laten verrichten door het Internationales Institut Fur Ganzheitliche Naturmedizin in Geneve (CH) onder supervisie van Dr. Gerhard J.Lingg. Laboratoriumonderzoek  door bloedanalyse heeft aangetoond dat de doorbloeding tot 30% kan verbeteren en dat er tot 25% meer zuurstof in het bloed aanwezig is na gebruik van de Health Company cabine. Dit zorgt voor sneller herstel van geblesseerde spieren, afname van zwellingen en verlichting van pijn. Ook is een duidelijke verbetering van de stofwisseling aangetoond. Daarnaast zijn er positieve effecten op de bronchien gemeten wat wellicht een verlichting van astmatische klachten tot gevolg heeft. Tevens is aangetoond dat zweet na een saunasessie voor 97% uit water en 3% uit afval en toxines bestond. Het zweet na een sessie in de Health Company cabine bevatte slechts 80% water en 20% afval- en gifstoffen. Dit toont aan dat een traditionele sauna en een infraroodsauna totaal anders werken dan een Health Company infrarood warmtecabine. Dit heeft vooral te maken met de hoge omgevingstemperatuur in de sauna.

Na een sessie in de Health Company therapeutische warmtecabine is het dan ook sterk af te raden om na afloop een koude douche te nemen omdat koud water een spasma in de warme spieren kan veroorzaken.  Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de traditionele sauna, de infraroodsauna en de Health Company therapeutische warmte cabine.

Kan ik in een infraroodcabine ook bruin worden?

Nee, Bruin worden wordt veroorzaakt door UV-straling. Infrarood werkt niet op de huid, maar in het lichaam. Door een verfijnde doorbloeding kan uw huid wel enigszins een gezondere tint geven.

Aan welke criteria moet een goede infraroodcabine voldoen?

Vragen over de kwaliteit

Therapeutische Infrarood cabines zijn een product dat uw gezondheid actief verbetert. Het is niet zo eenvoudig om verschillen te herkennen voordat u als consument de cabine gebruikt. Er zijn zoveel zaken die pas duidelijk worden als u de cabine daadwerkelijk gebruikt. Omdat u een infraroodwarmtecabine aanschaft voor het leven is het belangrijk dit van tevoren te weten.

 

Let op drie factoren welke essentieel zijn in de keuze voor een therapeutische cabine want deze werken totaal anders dan een infraroodsauna.

1e:
Het hout waarvan de cabine is vervaardigd en de manier waarop het is gezaagd.

2e:
Welke IR-elementen zijn er geinstalleerd.Het zijn de motoren van een infraroodcabine.

3e:
Hoe worden deze elementen aangestuurd en gecontroleerd.
Misschien wel het meest cruciale punt voor gebruik en de impact.

Beinvloed het hout de kwaliteit van een infraroodcabine?

Voor een therapeutische werking is de juiste houtsoort cruciaal. Health Company cabines worden uitsluitend gemaakt van 1e klas Canadees Western Red Cedar om de volgende eigenschappen.

 

Als het hout op de juiste manier (kwartier) gezaagd wordt onstaat er een spiegel in het hout waardoor de straling middels deze spiegel terug kaatst naar het lichaam. Daardoor wordt het lichaam vanaf alle wanden in de cabine gereflecteerd en neemt het hout ook praktisch geen warmte aan. Hierdoor trekt het hout ook niet krom en kan het volledig onbehandeld worden gebruikt.

 

Moeder natuur heeft ons cederhout een natuurlijke weerstand tegen bacterien en schimmels gegeven. U herkent dit waarschijnlijk door stukjes cederhout in uw linnenkast te plaatsen waardoor de ouderwetse mottenballen niet meer noodzakelijk zijn. Transpiratievlekken kunnen op het hout komen. Je hebt dus geen chemicalien nodig om het cederhout schoon te maken, een vochtig doekje volstaat.

 

Canadees Western Red Cedar is enorm sterk. Enig nadeel is dat het erg zacht is waardoor het kwetsbaar is voor krasjes. Veel aanbieders van infraroodcabines bieden cabines aan in wit cederhout terwijl zij Hemlock bedoelen. Canadees Western Red Cedar blijft altijd lekker ruiken.

Health Company gebruikt speciale infraroodelementen. Waarom?

Health Company hecht enorm veel waarde aan de ontwikkeling van zijn hoogwaardige producten. Het resultaat daarvan is ons speciale infraroodelement, bekend als Hc-med element voor lage temperaturen.

 

Dit infraroodelement is alleen beschikbaar in onze infraroodcabines. Het is speciaal ontwikkeld voor de vereisten van infraroodcabines. Dit geeft een heel speciaal effect in je lichaam.

 

Het verschil met andere elementen is de vrijwel onbeperkte duurzaamheid waaraan we 25 jaar garantie geven. Het speciale aan ons HC-med element is de onbereikbare lage stralingstemperatuur. Zelfs als u dicht voor het element zit voelt de warmte daardoor aangenaam en mild. Ze zenden de infraroodstraling op een bijzonder efficiënte manier uit, zelfs bij langdurig gebruik en is absoluut onschadelijk en kan door alle groepen mensen worden gebruikt. Door jarenlange ervaring en door de vele verrichtte onderzoeken is Health Company in staat de juiste adviezen te geven en een kwalitatief zeer hoogwaardig product aan te bieden.

Waarom is de besturing zo belangrijk?

Dit is een zeer complex gebied dat dieper ingaat op de technologie van de infrarood cabine. De conventionele manier om een infraroodcabine te bedienen werkt hetzelfde als de centrale verwarming in uw woning en wordt gestuurd door een temperatuurregeling middels een thermostaat. Hier wordt de temperatuur continu gemeten en vervolgens wordt het IR-element in- of uitgeschakeld. Hierdoor wisselt de temperatuur in de cabine constant. Dit heeft tot gevolg dat de infraroodstraling toe- en afneemt en dat er tussendoor pauzes ontstaan. In uw woning zult u niet zo snel merken dat
het plots afkoeld, maar in een niet al te grote infrarood cabine voor thuisgebruik wordt de door u gevraagde temperatuur veel sneller bereikt waardoor het element langer niet dan wel actief is.

 

Health Company heeft daarom een volledig nieuw besturingssysteem ontworpen gedurende vele jaren van ontwikkeling. De gepatenteerde percentage besturing heeft een revolutie teweeggebracht in de infraroodtechnologie. Voor het eerst is het mogelijk om de elementen direct te regelen en niet via een misleidende dimtechniek die door veel fabrikanten wordt gebruikt. Deze systemen werken nog altijd met een thermostaat besturing. U hebt dus met de Health Company besturing altijd de volledige infraroodstraling zonder onderbreking, maar u kunt de intensiteit aanpassen aan uw persoonlijke behoefte.

 

Met ons gepatenteerde besturingsysteem kunt u het therapeutische meest waardevolle gebied bereiken en zo het volledige potentieel van ons HC-med element benutten. Aangezien de werking zoals hierboven beschreven niet gemakkelijk te begrijpen is, leggen wij u graag de details uit in een persoonlijk gesprek en beantwoorden wij uw vragen.

Grote prijsverschillen. Waarom eigenlijk?

Veel cabines zijn gemaakt van het goedkoopste hout, deels gemaakt van spaanplaat met isolatiemateriaal als vulmiddel en eenvoudige decoratieve folies.De elementen zijn vaak de veel goedkopere keramische staven, RVS elementen of paneelverwarming die veelal worden verwarmd door een folie die vooral als vloerverwarming op de markt wordt gebracht.

 

Door de afgifte van een hoge manteltemperatuur van dit soort elementen in combinatie met een thermostaat gestuurd systeem alsmede de indirecte warmte van het paneel systeem wordt er uitsluitend omgevingswarmte (convectie warmte)  gecreëerd. Door al deze systemen gaat u transpireren, maar de gezondheidsvoordelen zijn zeer matig.

Wat onderscheid een Health Company cabine ten opzichte van andere cabines?

Health Company is een serieus bedrijf dat in 1989 als 1e de infrarood warmtecabines op de Europese markt introduceerde. Ons doel is niet om zoveel mogelijk cabines te verkopen tegen elke prijs, wij willen een kwalitatief hoogstaand product leveren waar u therapeutisch daadwerkelijk iets aan heeft. Voor ons reden om uitsluitend het beste Canadese Western Red Ceder te gebruiken zonder isolatie en zonder verlijming waaruit door verwarming giftige stoffen vrij kunnen komen.  Onze medische HC-med elementen combineren maximale effectiviteit en maximale veiligheid met een lange levensduur en aangename warmte. Health Company cabines gebruiken uitsluitend elementen die onschadelijk infrarood in het C-bereik (lange golf) uitstraalt. Dit, in combinatie het het gepatenteerde besturingsysteem zorgt er voor dat de optimale PEW-waarde een therapeutische werking garandeert. Geen enkele andere leverancier kan u deze kwaliteit bieden. Ze zijn alleen beschikbaar in de Health Company cabines.

 

Health Company wil er zeker van zijn het allerbeste op de markt te brengen. Reden om uitgebreid wetenschappelijk onderzoek te laten verrichten naar de werking van haar systeem en de fysiologische en klinische effecten van personen met reumatische aandoeningen. De Universiteit van Twente heeft onder leiding van Prof. Dr. F.G.J. Oosterveld en Prof. Dr. J.J. Rasker het onderzoek uitgevoerd onder gezonde mensen, mensen die lijden aan Reumatische artritis (RA) en mensen die lijden aan Ankylosing Spondylitis (AS). De opzienbarende ondersoeksresultaten zijn wereldwijd gepupliceerd
in de meest vooraanstaande medische vakliteratuur en de resultaten zijn en worden veel besproken op specifiek op dit onderwerp gerichtte congressen wereldwijd. Het is niet voor niets dat veel collega’s in de infraroodbranche dankbaar gebruik maken van deze onderzoekresultaten, maar ze verzaken er bij te vermelden dat Health Company een totaal ander soort elementen en besturingsysteem gebruikt.

 

Onze klanten krijgen een zeer persoonlijke service en uitleg en wanneer er vragen rijzen zijn wij altijd beschikbaar voor hen. Dit alles bij elkaar onderscheid Health Company.
Wij bieden een topproduct met topservice tegen een eerlijke prijs die overeenkomt met wat u geleverd krijgt.

Kan infrarood straling ook bedenkelijk zijn?

Vragen over gezondheid

Warmte is aangenaam en nuttig voor ons, wij kunnen absoluut niet zonder maar warmte kan ons ook pijn doen. Ons lichaam heeft daarom zenuwcellen onder de huid die ons laten voelen wanneer het te warm wordt.

 

Er zijn echter infrarode gebieden die deze zenuwcellen omzeilen.Infrarood A-straling b.v. warmt heel ver op in het lichaam. Daar kunnen wij ze niet langer voelen of het te heet wordt omdat de receptoren zich in de buitenste huidregio’s bevinden. Infrarood A (korte golf) kan daarom ook het weefsel beschadigen. Daarom wordt deze soort onder meer gebruikt bij de behandeling van kanker, maar ze moet constant worden gecontroleerd door een arts. Voor thuisgebruik is infrarood A volgens de experts eenvoudigweg niet geschikt. De Duitse Prof.Dr.Med. Eberhard Conradi, bij leven Directeur van de Universiteitskliniek voor Fysische geneeskunde en Revalidatie van de Medische faculteit Humboldt te Berlijn (BRD) was daar heel duidelijk in. Hij stelde letterlijk ” Warmtebronnen met dieptewerking moeten de geneeskunde voorbehouden blijven”

 

Het C-bereik daarentegen is ideaal voor dagelijks gebruik in infraroodcabines. Het warmt het lichaam voorzichtig op zonder het lichaam te beschadigen.

 

U kunt dus zonder aarzelen elke dag gedurende langere tijd genieten van de heilzame warmte en het genezende effect. Sommige infraroodcabines vormen een hoog risico omdat ze vaak hoge niveaus van infrarood A en B genereren. Health Company garandeert echter dat in hun cabines uitsluitend het veilige infrarood C wordt gebruikt.

Wat gebeurt er precies in het lichaam tijdens een infraroodsessie?

De infraroodstraling in Health Company-cabines verwarmt het lichaam in de epidermis. Dit wordt gevolgd door capillaire lussen van de bloedvaten. Het bloed erin wordt verwarmd en transporteert de warmte naar het hele lichaam. Dit verhoogd de temperatuur in het lichaam- de zogenaamde kerntemperatuur. Dat komt overeen met een lichte koorts. Paracelsus zei: “Geef me koorts en ik genees alle ziekten”.

 

Veel bacteriën en virussen zijn gevoelig voor warmte. Daarom produceert het lichaam koorts, zelfs in de strijd tegen ziekteverwekkers. Een diepe opwarming kan dus ziektepreventie bevorderen. Door de warmte breiden de beste bloedvaten uit en wordt de toevoer van voedingstoffen naar het lichaam verbeterd. Spieren ontspannen ook en spanning ontsnapt. In gevolg daarvan daalt in veel gevallen de pijn.

 

Het volledige metabolisme en de nierfunctie neemt toe. Tegelijkertijd verlaten veel gifstoffen en afvalproducten het lichaam met zweet. Hierdoor voel je je echt fit. En natuurlijk verhoogt het verhoogde metabolisme
ook het calorieverbruik. Bovendien wordt de huid poreus en zacht en rooskleurig gereinigd. Een hele reeks huidproblemen wordt verlicht.

Wat kan een sessie in de cabine nog meer aan ontspanning geven?

We hebben het allemaal zelf weleens  gevoeld. Onze psyche wordt beïnvloed door bepaalde invloeden van buitenaf. Zeer intens b.v. door kleuren, geluiden en geuren. geruststellen of stimuleren.

 

Veel ervan heeft ook een directe invloed op ons lichaam.  Ze kunnen tegenwerken of ons evenwichtiger maken.Daarom vindt u in de Health Company infraroodcabines veel kleine details die speciaal hiervoor zijn ontworpen. Muziek b.v. speelt een grote rol in de perfecte ontspanning. Met het volledig geintegreerde mp3-audiosysteem kunt u alle functies van binnenuit bedienen via het Touch bedienpaneel in de cabine.

 

Je kunt je eigen nummers op elk gewenst moment via de USB-poort spelen, of je kunt de AUX-IN-sleuf voor iPods en meer gebruiken, dit staat je favoriete muziek niet in de weg.
Omdat kleuren ons ook erg raken, dachten we natuurlijk ook aan de juiste verlichting in onze hutten. Een sterrenhemel met automatische kleurverandering zorgt voor een heel romantische sfeer en laat je heerlijk ontspannen. Al deze extra’s verhogen het genot en kunnen het effect versterken.

 

Maar we mogen nooit één ding vergeten: Het daadwerkelijke effect komt niet van deze toevoegingen, maar van de uitstekende infraroodstraling.

Voor mijn luchtwegen wordt meer vochtige lucht aanbevolen. Wat kan ik daar aan doen?

Een infraroodcabine werkt in principe droog. Veel mensen vinden het echter erg prettig als de luchtvochtigheid hoger is. Met het exclusive Health Company Vapo-Systeem brengen wij een koude verneveling in de cabine. Met dit systeem worden microfijne waterdruppels gegenereerd en geinjecteerd. De deeltjes zijn zo klein dat ze als licht inadembaar worden beschouwd. Ze hydrateren de slijmvliezen van je ademhalingsysteem. Dit maakt ze beter bestand tegen infecties.

 

Bovendien kunnen onze speciaal samengestelde plantenextracten voor het  inhalatiesysteem de effecten van bekende medicinale kruiden zoals kamille, goudsbloem, hooibloem, toverhazelaar en eucalyptus evenaren. De applicatie met onze jodiumzoutoplossing zal u absoluut overtuigen. Speciaal voor het systeem wordt medicinaal jodiumzout aangeboden dat zowel een in- als uitwendige reiniging van het lichaam als gevolg heeft. Het jodiumzout geeft verlichting bij huidproblemen en o.a. vastzittend slijm. Het Vaposysteem is exclusief beschikbaar voor onze klanten. Het kan alleen worden geinstalleerd in Health Company cabines en is daarom een speciale service. Natuurlijk kan dit systeem ook op elk moment achteraf worden ingebouwd.

Heeft een infraroodcabine ook voordelen bij sporten?

Een infraroodcabine is voor iedereen. Iedereen heeft veel baat bij de verhoogde afweer en het verhoogde metabolisme. Veel effecten zijn echter van bijzonder voordeel voor atleten.

 

Vooral de perifere bloedcirculatie en de zuurstofverzadiging van het weefsel zijn relevant voor atleten.  Deze aspecten werden namens ons getest bij het prestigieuze International Institute of Holistic Medicine.

 

Wat is er uit gekomen?

Na een sessie in een Health Company infraroodcabine steeg de bloedtoevoer naar de perifere gebieden met 30%. Terwijl de zuurstoftoemame was verhoogd met 25%
Tegelijkertijd verwijdde de bronchi. Dat maakt het ademen gemakkelijker. Dit alles is positief voor iedereen. Voor atleten is echter een significante toename van de prestaties van bijzonder belang.

 

Genève heeft ook opgemerkt dat zwelling en pijn na verwondingen enorm worden verminderd. Een sessie in een Health Company infraroodcabine net na een onbekende belasting kan b.v. een latere pijn voorkomen. Om al deze redenen hebben wedstrijdsporters bijzonder veel baat bij een Health Company infraroodcabine.  Dat is waarom veel trainingscentra al een eigen infraroodcabine hebben.

 

We nodigen elke atleet uit om zichzelf te overtuigen van deze vele voordelen. In onze testruimte te Erpe-Mere kunnen atleten en minder atletische mensen de Health Company infraroodcabine gratis uitproberen.

Wenst u meer informatie omtrent de heilzaamheid
of werking van onze cabines?

Pool-Center-logo header menu

Bezoek onze winkel

Gentsesteenweg 274 A
B-9420 Erpe-Mere
Openingsuren:
Wo & Vrij: 9u-12u en 13u-18u
Zat: 9u-12u
Op afspraak: Ma, Di & Do

Ook telefonisch staan we je graag bij met professioneel advies.

Ontdek ons volledig gamma infraroodcabines & accessoires online.

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuws en acties.